Machinno
Machinno

Yaşanılası bir dünya için, yarının doğasını
bugünden hazırlamaya biz varız…


Yaşamın olduğu her yer gelişime ve değişime
uğrar. Teknolojik ve endüstriyel büyüme insan
için ne kadar faydalı olursa olsun beraberinde
doğa için tehlike oluşturmaktadır. Teknolojinin
hızlı bir şekilde gelişmesine paralel olarak
çevre kirliliği de artış göstermektedir.
Hayatımızı kolaylaştıran teknoloji aynı zamanda
da sağlığımızı tehdit etmektedir. Örneğin
taşıtların çoğalması hava kirliliğinin artmasına
neden olurken, hızlı nüfus artışı ve teknolojik
gelişmeler doğal kaynakların aşırı tüketimini
beraberinde getirmiştir. Tehlikeyi oluşturan
insan, çözümü de üretmek zorundadır.
Copyright © Machinno 2012-2018 Tüm Hakları Saklıdır.
  • TÜRKÇETÜRKÇE
    • ENGLISH ENGLISH

Machinno

  • Anasayfa
  • Kurumsal
  • Ürünler
    • MACHPRESS® VİDALIPRESS
    • MACHMEC ® MEKANİK PAKET ARITMA
    • MACHMBR® MEMBRAN ARITMA
    • MACHDISC® DİSK FİLTRE
    • MACHGRID® IZGARA/ELEK
    • MACHCON® CONVEYOR
      • MACHCON® HELEZON KONVEYÖR
      • MACHCON® BANT KONVEYÖR
      • MACHCON® ZİNCİRLİ KONVEYÖR
    • MACHEL® ELEVATOR
    • MACHFLAP® KLAPE
    • MACHMIXER® KARIŞTIRICI
    • MACHLEAF® HELEZON YAPRAK
    • MACHREACTOR® REACTOR Çamur Şartlandırma
  • Servisler
  • Blog
  • Haberler
  • İletişim
  • MACHINNO
  • Ürünler
  • MACHPRESS® VİDALIPRESS
  • MACHPRESS® VİDALIPRESS Gıda Sektörü
 
Cuma, 19 Ekim 2018 / Published in MACHPRESS® VİDALIPRESS

MACHPRESS® VİDALIPRESS Gıda Sektörü

 
Kaliteli zeytinyağı üretmek için; zeytinlerin, hasattan sonra mümkün olan en kısa süre içinde işlenmesi gerekir. Eğer zeytin fazla bekletilirse fermente olur; fermentasyon, zeytinyağının kalitesini kötü etkiler.
 
Doğal zeytinyağının kaliteli olması için zeytin zamanında toplanmalı, fazla bekletilmeden yağhanede iyice temizlenmeli, en uygun kaplarda dinlendirilmeli, serin ve karanlıkta korunmalıdır.
 
Zeytinyağında renk, koku, tat değerlendirmesini bu konuda uzmanlaşmış kişiler gerçekleştirmektedir.

MACHPRESS® VİDALIPRESS

  • Yoğurma işleminden sonra zeytin hamurunda kalan yağın alınması gerekir.
  • Yoğurucudan pompa yardımı ile alınan zeytin hamuru durulama veya baskılama  (pres) işlemine tabi tutulur.
  • Bu işlem MACHPRESS® VİDALIPRESS makinesi ile yapılmaktadır.
  • Hamur yatay silindir içinde ilerlerken ağır parçalar deşarj noktasına doğru gider.  Karasu ve yağ elekten süzülerek santrifüj sistemine gönderilir.
  • Karasu, yağ ve prina eş zamanlı olarak tek adımda dışarı atılabilir.

Zeytinyağının karasudan ayrılması tıpkı sütten kaymak  ayırmada olduğu gibi daha ağır olan suyun altta ve  hafif olan yağın üstte toplanmasına dayanır. Konik  diskler saflaştırıcı olarak görev yapar.

Çok miktarda sudan az miktarda yağı alınır. Son  filtreleme işlemiyle yağ içindeki küçük partiküller de  uzaklaştırır.

MACHPRESS® VİDALIPRESS Çalışma Prensibi

  • Zeytin posası doğrudan yatay, silindirik bir tamburlu sepet içine pompalanır.
  • Tambur içindeki helezon yavaşça dönerek, helezon şaftının çapı zeytin  posasının dışarı atılması için azalırken, helezon yapraklarının arasındaki  mesafe de azalır.
  • Çıkış yerinde helezon giderek zeytin posasını, halka biçimindeki bir aralığın  içine basıncı koruyacak biçimde ittirmektedir.
  • Dönerli yıkama sistemi periyodik olarak sepetin etrafında dönerek, tambur eleği dışarıdan püskürtülen bir sıvı (zeytinyağı) ile temizlenmektedir.

İleri teknolojik ürün olan MACHPRESS® VİDALIPRESS’in en büyük  özellliği;Zeytinyağı ızgarasının olmasıdır.
Tam otomatik olarak çalışan MACHPRESS® VİDALIPRESS,  zeytinyağı ızgarası içerisinde bulunan zeytin  posalarını hiçbir şekilde dışarı kaçırmayan bir prensible çalışmaktadır.  Izgara yüzeyine takılan zeytin posaları, deşarj edilebilmektedir.

Zeytinyağı çıkış noktasında biriken zeytin posası, tekrar bir elekten geçirilmektedir. Ve posada bulunan yağın daha rahat akmasını sağlamak için, elek rezistans ile ısıtılmaktadır.

Uygulama Alanları

Sıvı ve Katı Yağ Elde Etme

  • Hayvansal kemiklerden yağ elde edilimi
  • Hayvansal kemiklerden un elde edilimi
  • Kan plazması elde edilimi
  • Kan unu elde edilimi
  • Yenilebilir katı yağ elde edilimi
  • Et suyu üretimi
  • Mezbaha atıklarından yenilemez yağ ve un elde edilimi
  • Yağsızlaştırılmış ve temizlenmiş jelatin elde edilimi
  • Deri tutkalı
  • Balık unu, balık yağı elde edilimi
  • Teknik yağlar
  • Kakao yağı
  •  Zeytinyağı
  • Palmiye yağı

Sondaj Sanayi

  • Tünel çalışmalarında çamur kontrolü
  • Barit gezi kazanımı
  • Susuzlaştırma

Sıvı ve Katı Yağ İşleme

  • Pres yağı uygulamaları
  • Rendering uygulamaları
  • Biyodizel uygulamaları

Nişasta Endüstrisi

  • Mısır nişastası
  • Buğday nişastası
  • Nişasta elde edilimi
  • Patates nişastası ve proteini
  • Etanol üretimi
  • Tweet

Machinno

Çamur Susuzlaştırma’da Devrim

100m3/h kapasiteye kadar çamur susuzlaştırma
Mevcut durumdan %90 daha düşük elektrik tüketimi
%40’a varan katı madde
Mevcut durumdan %30 daha düşük miktarda çamur keki
2 Yıl içinde aşınan parçalar dahil bakım hizmetleri.
24 Saat içinde teknik destek.

Machinno Fiyat Teklifi İste

E-Bülten

Mail bültenimize abone olarak bizden haberdar olabilirsiniz.

Yukarı